قیمت یونولیت چقدر است؟
یونولیت که یک پلیمر سفید رنگ است و با نام های پلاستوفوم یا آکاسیف آن را می شناسند و از فرایند شیمیایی به دست می آید و امروزه این پلیمر کاربرد زیادی در ساختمان سازی دارد. در واقع یونولیت حجم بسیار بزرگی دارد؛ ولی وزن آن نسبت به حجمش بسیار کم است و مواد به کاررفته در آن به گونه ای است که می تواند یک عایق بسیار خوب برای ساختمان ها باشد.
معمولاً از یونولیت در سقف ساختمان ها استفاده می کنند که به خوبی می تواند از انتقال حرارت، صدا، ضربه جلوگیری کند. این پلیمر شیمیایی می تواند جایگزین بلوک های سیمانی، تیرچه بلوک باشد که در مقابل آن ها نصب راحت تر و قیمت کمتری دارد و همچنین عملکرد آن نسبت به سیمان و تیرچه بالاتر است. یونولیت ۹۸ درصد از هوا تشکیل شده است و چگالی بسیار بالایی دارد و به همین دلیل است که یکی از متدهای کاربردی در ساختمان سازی شناخته شده است و تابه حال جایگزینی برای آن به وجود نیامده است.
در ادامه می خواهیم شما را با انواع یونولیت و نحوه کاربرد آن ها آشنا کنیم و اگر می خواهید از تفاوت قیمت انواع یونولیت ها اطلاع داشته باشید در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
۶ ویژگی مهم یونولیت
یونولیت از دانه های سفید رنگ ریزودرشت تشکیل شده است و میزان حجم و چگالی آن به این دانه ها بستگی دارد. برخی از یونولیت ها به صورت فشرده ساخته می شوند که چگالی بالاتری دارند؛ ولی از نظر ظاهری با دانه های ریزتری ساخته شده است. از ویژگی های مهم این ماده پلیمری سفید رنگ می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- خاصیت ضد اشتعالی
- وزن کم و سبک بودن
- غیرقابل نفوذ بودن برای حشرات موذی
- حمل آسان و راحت توسط کارگران و خطر کمتر
- کاهش هزینه های ساخت و مقرون به صرفه بودن
- افزایش مقاومت ساختمان و سبک سازی بارهای مرده
انواع یونولیت مناسب ساختمان
یونولیت ها از نظر چگالی و ابعاد در دودسته یونولیت کرومیت و یونولیت سقفی قرار می گیرند و از هر دو مدل آن ها می توانید در سقف سازی ساختمان استفاده کنید و تنها تفاوت آن ها در میزان چگالی و ابعاد آن هاست.
یونولیت سقفی
از نظر ظاهری پلاستوفوم سقفی در ابعاد استاندارد ۲۰۰ و عرض ۵۰ و ارتفاع ۲۵ سانتی متر تولید می شود و به صورت مکعب مستطیل شکل است که در بین تیرچه های بلوک قرار می گیرد. یونولیت سقفی چگالی بین ۷ الی ۸ کیلوگرم بر مترمربع دارد. این محصول در بتن ریزی سقف، در لایه میانی ساندویچ پانل و زیر پوشش سقف لوله ها و شیروانی ها استفاده می شود و یک عایق صوتی و حرارتی خوبی در ساختمان است. از مزایای استفاده از یونولیت سقفی در ساختمان سازی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کاهش وزن سقف و در نتیجه کاهش وزن سازه
- کاهش سایز تیرچه ها و ستون ها و در نتیجه کاهش مصرف آهن و فولاد در ساختمان
- کاهش بتن مصرفی
- مقاومت در برابر حریق و زلزله و ضربه پذیر بودن آن هنگام بتن ریزی
- عایق حرارت و صدا
- حمل آسان و کم هزینه
یونولیت کرومیت
این یونولیت در ابعاد استاندارد ۲۰۰ و عرض ۸۰ و ارتفاع ۲۵ سانتی متر ساخته شده است که نسبت به یونولیت های سقفی عرض بیشتری دارد و همین امر موجب کاهش چشمگیری از مصرف فولاد و تیرچه در ساختمان سازی می شود. عرض بیشتر یونولیت کرومیت باعث شده است چگالی بالاتری هم داشته باشد و استفاده از آن مرقوم به صرفه تر است. از مزایای این محصول می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- افزایش سرعت اجرا
- کاهش هزینه حمل ونقل و جابه جایی
- کاهش هزینه ها به دلیل مزد کارگر و کاهش مصالح مصرفی دیگر
- پیوستگی گچ و خاک در زیر سقف به دلیل شیارهای پایین بلوک ها
یونولیت دیواری
یونولیت دیواری عرض کمتری نسبت به دو مدل بالایی دارند و مناسب برای دیوارهای ساختمان است و در مقابل چگالی بالاتری دارد و به خوبی می تواند در انتقال صدا و حرارت مقاومت نشان دهد. قبل از گچ کاری ساختمان باید از آن استفاده شود که موجب پهنای بیشتر دیوار ساختمان می شود.
قیمت یونولیت سقفی و کرومیت
قیمت یونولیت بستگی به اندازه و ابعاد آن دارد و هرچه چگالی بالاتری داشته باشد در نتیجه قیمت بیشتری دارد. قیمت یونولیت سقفی مناسب تر از یونولیت کرومیت است؛ ولی استفاده از یونولیت کرومیت موجب می شود که شما مصالح فولادی کمتری در ساختمان خود استفاده کنید و در مجموع اگر بخواهید حساب کنید، استفاده از یونولیت کرومیت موجب هزینه کمتری می شود.
نتیجه گیری
امروزه متدهای زیادی در ساختمان سازی استفاده می شود که یکی از این متدها استفاده از انواع یونولیت در سقف های ساختمان است. ساختار کلی یونولیت را هوا تشکیل داده است و یک محصول بزرگ و حجیم درعین حال با وزن کم است. این ماده پلیمری به خوب می تواند از انتقال صدا و حرارت در ساختمان ها جلوگیری کند و این تنها ویژگی این محصول نیست، بلکه استفاده از یونولیت سرعت ساخت وساز را بالاتر می برد و جنس آن به گونه ای است که کمتر در معرض پوسیدگی قرار می گیرد و عمر بسیار بالایی دارد. شما می توانید باتوجه به نیاز و بودجه خود از یونولیت در ساختمان سازی استفاده کنید و این نکته را به یاد داشته باشید که هرچه چگالی و ابعاد یونولیت بیشتر باشد قیمت بالاتری دارد.
- ۰ ۰
- ۰ نظر