خرید یونولیت به چه صورت است؟
بعد از گذشت زمان، پیشرفت علم و همینطور اختراع های پی در پی توانسته ایم گسترشی در ساخت ساختمان و دیگر صنعت ها ببینیم. معمولا همه ما ساختمان های نیمه کاره را دیده ایم و برایمان این سوال پیش آمده است که چرا در ساخت اسکلت ساختمان از یونولیت استفاده می کنند؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که امروزه یونولیت ها یکی از مهم ترین مصالح ساختمانی به حساب میآیند که به دلیل ویژگی هایی که دارد و همینطور سبک بودن به پایین آمدن وزن ساختمان کمک می کند.
یونولیت که در ایران به پلاستوفوم شناخته می شود، ماده ای سبک و متخلخل است که معمولا سفید رنگ است و همه ما بافت دایره ای و نرم آن را بارها در جعبه هایی که وسایل شکستنی قرار میگیرند دیده ایم. در واقع یونولیت یک عایق محافظتی است که در برابر ضربه، گرما و صدا بسیار مقاوم است.
یونولیت (Jonulite) چطور ساخته می شود؟
این دایره ها و توپ های سفید نرم از مواد پلی استایرن (نوعی پلیمر سفید) ساخته می شود. سازندگان، پلی استایرن را در غالب میریزند و پس از سرد و منبسط شدن و خارج کردن از غالب یونولیت به وجود می آید. چگالی پلی استایرن ها خیلی پایین است ولی جالب است بدانید که این ماده لطیف و سبک در مقابل حرارت بسیار مقاوم است.
کاربرد یونولیت چیست؟
یونولیت در هر صنعتی کاربردهای زیادی دارد. یکی از کاربردهای مهمی که باید اول از همه به آن بپردازیم استفاده آن در ساختمان سازی است. با استفاده از یونولیت (Jonulite) در ساختمان سازی می توانید عایق صوتی و همینطور حرارتی برای ساختمان در بین طبقات بگذارید. یکی دیگر از کاربردهای یونولیت قرار گرفتن آن در جعبه های لوازم برقی و همینطور شکستنی است، با استفاده از یونولیت می توانید از ضربه خوردن و همینطور شکستن لوازم خود جلوگیری کنید. لازم به زکر است که بیشتر شرکت ها برای بسته بندی محصولات خود از برش های یونولیتی استفاده می کنند.
در سردخانه ها و همینطور یخچال های صنعتی هم از این ماده سبک و گرانبها استفاده می شود زیرا که . توانایی این را دارد سرما را حفظ کند. جالب است بدانید که تابلوهای اعلاناتی که در سطح شهر قرار گرفته اند دارای یونولیت فشرده هستند زیرا که این ماده در برابر گرما، سرما و باران بسیار مقاوم است. حتی از این ماده سفید رنگ به عنوان فوم در گلسازی و مجسمه سازی هم استفاده می شود.
معمولا از یونولیت ها در آکوستیک کردن اتاق های ضبط صدا هم استفاده می شود چون می تواند از بیرون آمدن و همینطور داخل آمدن صدا جلوگیری کند. یونولیت به دلیل وزن پایینی که دارد می تواند انتخاب خوبی برای درست کردن اشکال هندسی و یا کاردستی باشد چون به راحتی می توانید آنها را از سقف آویزان کنید و از زیبایی آنها لذت ببرید.
دانسیته یونولیت چیست؟
دانسیته همان جرم حجم یک جسم است که به وزن حجم یک ماده گفته می شود و واحد سنجش آن کیلوگرم بر متر مکعب است. اگر بخواهیم دانسیته یک یونولیت را اندازه گیری کنیم باید اول جرم ورقه های یونولیتی را تخمین بزنیم. مثلا دانسیته 25 ورق یونولیت با ضخامت 2 سانتی متر حدود 20 کیلوگرم وزن خواهد داشت.
انواع یونولیت
در اولین قدم برای خرید یونولیت بهتر است انواع آن را بشناسید تا انتخاب درستی داشته باشید. در بازار 3 نوع یونولیت وجود دارد که می توانید بنا به کاربردی که برایتان دارد آن را انتخاب کنید. در ادامه انواع یونولیت را به شما معرفی خواهیم کرد.
یونولیت دیواری
این یونولیت ها بیشتر به عنوان آکوستیک یا عایق صدا در استودیو های ضبط صدا و سالن های ورزشی مورد مصرف قرار می گیرند. یونولیت های دیواری قابل شستشو هستند و رطوبت را به خودشان جذب نمی کنند. در برخی موارد از این یونولیت ها به عنوان دیوارهای تزئینی هم استفاده می شود. این یونولیت ها معمولا 1 متر طول دارند و 66 سانت عرض، ضخامت یونولیت های دیواری 20 و 25 سنتی متر است.
یونولیت فشرده
این نوع یونولیت یکی از کاربردی ترین یونولیت های موجود در بازار است. یونولیت فشرده با توجه به دانسیته بالا و فشرده بودن دارای وزن بالاتری نسبت به انواع دیگر این ماده است. در چندسال اخیر تا به امروز یونولیت های فشرده را در ساخت ساختمان برای عایق بودن صدا و گرما استفاده می کنند. اگر بخواهیم به دیگر کاربردهای این نوع از یونولیت اشاره کنیم باید بگوییم که در خودروسازی، مجسمه سازی و همینطور صنایع غذایی و دارویی هم استفاده می شود.
یونولیت سقفی استاندارد
یونولیت سقفی را به عنوان قالب بتونی در سقف ساختمان استفاده می کنند . وزن این نوع یونولیت بر اساس دانسیته ای که دارد تخمین زده می شود. هر یک متر مربع یونولیت سقفی وزنی بین 7 تا 8 کیلوگرم دارد. به طور کلی به دلیل آن که این یونولیت در سقف استفاده می شود باید وزن آن زیر 2 کیلوگرم باشد.
نتیجه گیری
یونولیت ها یکی از کاربردی ترین موادی هستند که در صنعت ساختمان سازی و دیگر صنایع بسیار استفاده می شوند. حتما دقت کنید در زمان خرید یونولیت به ایرانی و یا خارجی بودن آن دقت کنید. لازم به زکر است که نمونه های خارجی یونولیت ها در برابر آتش و حرارت مقاوم تر هستند. در این مقاله سعی داشتیم تا شما همراهان را با انواع یونولیت آشنا کنیم.
- ۰ ۰
- ۰ نظر